Children Center

Valencia, Spain · December 2014 · Individual work

The Children Center is a place to learn through the exploration and discovery of nature, arts, music, dance, reading and games. It’s a site where children can feel comfortable and develop their personality as they grow. The building is planned with clear but welcoming spaces, with great presence of nature both inside and outside. Warm natural materials are used as wood, sand and vegetation, which give life to the building, while placing it as a link between two large green areas of the city.

Inside we looked for versatility, being able to modify the spaces as needed. Thus a very permeable relationship between interior and exterior is established, taking advantage of the favorable climate. It is also configured to have cross ventilation and an external sunscreen movable base to protect the southern facade.

Back to front page